Mikrotofflan
Lägg dem i mikron, ta ut 90 sekunder senare. Tofflorna är då värma och håller värmen i runt 2 timmar.


Chokladfontän
Stoppa i choklad, och vips så har du en Chokladfontän med rinnande varm choklad. Mums!


Bag-in-box kylare
Praktiskt och snyggt bag-in-box ställ som dessutom kyler ditt vin.


Darth Vader morgonrock
Darth Vader morgonrock! Officiell Star Wars-produkt.


Spa Lights
Låt dessa lysa upp ditt bad, utrustade med sugproppar.


Sun Jar
Ställ Sun Jar i solen, när det blir mörkt har Sun Jar fångat ljus och börjar lysa automatiskt.


Alla hjärtans dag

Varje år den 14 februari är hela världen med och firar Alla Hjärtans Dag, en dag som går i kärlekens tecken med ett tydligt tema där efter. Det är på den här dagen vartenda skyltfönster och butik fullkomligt kryllar av hjärtan i rött och rosa i alla dess former. Geléhjärtan, nallar med hjärtan, hjärtformade kort och kuvert, pappershjärtan och mycket mycket annat hjärtformat och kärleksinspirerat finns överallt vart du än vänder blicken.

Men vart kommer då all denna kärlekshysteri ifrån? Sanningen är att man inte riktigt vet, men det finns många teorier om hur det eventuellt har gått till.

Alla Hjärtans Dag heter på engelska Valentine’s Day och härstammar från helgonet Sankt Valentin, som i sig bygger på legender om minst 3 olika martyrer dödade under 200- och 300-talet. Den mest kända historien berättar om prästen Valentin som levde under antiken och kejsar Claudius II tid i Rom. Claudius ville att alla hans krigare i armén skulle vara ogifta unga män. Men Valentins tro var på kärleken och vigde ändå, trots förbud, de unga par som önskade bli äkta makar. Kejsaren slängde därför Valentin i fängelse och dömde honom till döden. Fångvaktarens dotter besökte Valentin i fängelset och kom med mat och meddelanden till honom. Innan Valentin avrättades lyckades han smuggla ut ett avskedsbrev till henne som han undertecknade ”din Valentin”. Där av traditionen att skicka kärlekshälsningar på Alla Hjärtans Dag.

I en annan historia påstås det att fångvaktarens dotter var blind och att Valentin hjälpte henne att få tillbaka synen.

Att Alla Hjärtans Dag har med kärlek att göra uppstod redan under medeltiden i England och tros komma från människors observationer om fåglar, att det är under februari månad som de hittar sin partner för sommaren. På den tiden i Storbritannien lekte pojkar och flickor olika lekar där man bildade par, och pojken skulle uppvakta flickan under året på ett gentlemannamässigt sätt. Bland annat genom att ge henne presenter.

Denna lek sägs härstamma från en romersk fertilitetsceremoni, Lupercalia, där man parade ihop unga människor genom slumpvis lottning. Denna ceremoni hölls under en festival i Rom varje år i mitten av februari. Lupercalia avskaffades senare av påve Gelasius I.

I Sverige är Alla Hjärtans Dag en relativt ny tradition. Ett första försök till att införa firandet i Sverige gjordes av varuhuset NK under 1960-talet, men svenskarna nappade inte på den kommersiella lansering som gjordes, med inspiration hämtad från USA. Det dröjde istället ytterligare 30 år innan firandet skulle få ett rejält fäste här, även om det aldrig kommer uppnå samma proportioner som i USA.